HARJOITUSAIKATAULU, kevät 2021

Lue kevään 2021 harjoituksia koskeva tiedote tästä linkistä

TAIJI-HARJOITUKSET

Aloittelijoiden harjoitukset, peruskurssi

Keskiviikko klo 19.00 – 20.00

Sunnuntai klo 19.00 – 20.00

Keskiviikon ja sunnuntain harjoituksissa on sama sisältö. Harjoituksissa keskitytään perusasioihin lähinnä seuraavien harjoitusten kautta.

  • Yang-tyylin 10-liikkeen sarja (tunnetaan myös 8-liikkeen sarjana)
  • zhanzhuang eli, seisomisharjoitus (myös istuen tehtävä harjoittelu)
  • Viisi rentouttavaa liikettä -harjoituskokonaisuus

Taiji-harjoitukset, jatkajat

Keskiviikkona klo 19.00 – 20.30 (mahdollista jatkaa klo 21.00 asti)

Sunnuntaina klo 19.00 – 20.30 (mahdollista jatkaa klo 21.00 asti)

Harjoitusten ensimmäinen tunti keskitytään perusasioiden syventämiseen. Osa harjoittelusta on omatoimista ja osa tehdään yhdessä aloittelijoiden kanssa. Jälkimmäiselle tunnille voi osallistua, kunhan peruskurssin asiat ovat hyvin muistissa. Käytännössä 10-liikkeen sarja on osattava ilman suurta epävarmuutta.

Jälkimmäinen puoli tuntia tai koko tunti, jos harjoittelua jatkaa klo 21:een saakka, on omatoimisempaa harjoittelua kuin aiemmin. Peruskurssin jälkeen ensimmäinen opeteltava sarja on Yang-tyylin 24-liikkeen sarja, minkä jälkeen voi mielenkiinnon mukaan jatkaa joko 42-liikkeen yhdistetyllä sarjalla tai 32-liikkeen miekkasarjalla. Lisäksi jälkimmäisellä tunnilla harjoitellaan myös paljon pariharjoitteita, etenkin tuishoun perusliikkeitä.

Lisäksi edistyneemmille (tai ahkerammille) harjoittelijoille

Lauantaina klo 9.00 – 11.00 (ei pidetä jokaisena lauantaina) päivät ilmoitetaan myöhemmin

Vapaampi ”puoliohjattu” harjoitus, jossa edistyneemmillä harjoittelijoilla on mahdollisuus syventyä tarkemmin omaan harjoitteluunsa. Lauantain treeniin sisältyy paljon pariharjoittelua. Kysy Veli-Matilta mahdollisuutta osallistua lauantain harjoituksiin.

QIGONG-HARJOITUKSET

Jatkajien qigong-harjoitukset (aloittelijat aloittavat 14.1.2020)

Torstaina klo 19.00-20.10

Sekä aloittelijat että jatkajat käyvät samassa harjoituksessa. Harjoitus on hyvin yksilöllinen eli jokainen harjoittelee oman edistymisensä mukaan.

  • Monipuolisia qigong-harjoituksia kaikentasoisille harjoittelijoille ikään tai kuntoon katsomatta. 
  • Harjoitus sopii aloittelijasta pitkään harjoitelleille ja etenemistahti on rauhallinen ja hidas.
  • Katso sisällöt Harjoitusten sisällöt -sivulta ja Qigong-peruskurssi-sivulta.
  • Qigong-harjoittelijat voivat osallistua keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 19-20 taijin aloittelijoiden ryhmään. Vaikka ryhmässä opetellaan taijin 10 liikkeen harjoitus, keskitytään harjoituksessa kaikkien lajiemme perusteisiin eli kehon, mielen ja hengityksen käyttöön harjoituksesssa.

Sunnuntaina klo 20.00 – 21.00

Sunnuntain qigong-harjoituksissa opetellaan Taiji Yangsheng Zhang -keppisarja, joka on kahdeksan liikkeen yksinkertainen, rentouttava ja meditatiivinen sarja. Harjoitukset soveltuvat sekä alkeis- että jatkotason harjoittelijoille, jokainen harjoittelee yksilöllisesti omalla tasollaan edeten. Harjoituksissa käytetään noin 120 cm keppiä, joka voi olla vaikkapa harjan varsi tms., ota oma keppi mukaan. Jos et löydä itsellesi sopivaa keppiä, on ohjaajalla lainata joitan keppejä harjoituksissa.

Oheiselta listalta löydät harjoittelemamme Taiji Yangsheng Zhang-sarjan videon:
Terveys qigongin sarjat

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin klo 20.00-21.00. Jos qigong-ohjaajaa ei ole, osallistuvat harjoittelijat halutessaan taijin aloittelijoiden harjoituksiin, joissa opetellaan lyhyt 10 liikkeen taiji sarja, mutta keskitytään etenkin lajiemme perusteisiin eli kehon, mielen ja hengityksen käyttöön harjoituksessa. Harjoittelijat voivat osallistua myös keskiviikon taijin alkeisryhmään, jossa käydään läpi samoja asioita.

Katso qigongin tarkemmat sisällöt Harjoitusten sisällöt ja Terveys qigong -sivuilta.

YIQUAN-HARJOITUSAJAT

Torstaina klo 20.10 – 21.30

Sekä aloittelijat että jatkajat käyvät samassa harjoituksessa. Harjoitus on hyvin yksilöllinen eli jokainen harjoittelee oman edistymisensä mukaan.

Aikoihin voi tulla muutoksia, seuraa tiedotusta!