Kiinalaiset terveysliikuntalajit

Kiinalaisten terveysliikuntalajien ensisijaisena tavoitteena on elinvoiman (qi) lisääminen kehossa ja sen vapaan virtauksen tehostaminen.

Oleellisimmat perusasiat ovat näissä kaikissa lajeissa yhteisiä, kuten

  • kehon ja mielen rentoutuminen
  • kehon hyvä asento
  • rento vapautunut hengitys
  • tietoisuus kehosta ja liikkeestä

Harjoitusohjelma koostuu kolmesta lajista
– taiji, qigong ja yiquan

Nämä lajit sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille aikuisille ihmisille. Lajit tukevat toistensa harjoittelua, joten voit aloittaa vaikka kaikkien kolmen harrastamisen yhtä aikaa.

Taiji – taijiquan

Taiji pähkinänkuoressa: virtaava liikesarja, joka kehittää peruskuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota sekä lisää elinvoimaa ja purkaa stressiä.

Tietoa taiji-harjoituksista

Qigong (chikung) ja Terveveys Qigong – harjoitusten sisältöä

Harjoittelemme traditionaalista qigongia ja modernimpaa terveys qigongia, jonka sarjat perustuvat vanhoihin traditionaalisiin sarjoihin. Qigong-harjoitukset sisältävät elinvoimaa lisääviä harjoitteita, jotka rentouttavat, purkavat stressiä ja jännityksiä sekä tuovat mukavaa oloa.

Tietoa qigong-harjoituksista

Yiquan

Yiquan pähkinänkuoressa: haasteellinen laji, jossa asento- ja mielikuvaharjoitusten avulla aktivoidaan mieltä ja kehon sisäisiä prosesseja sekä kehitetään kehon kokonaisvoimaa.

Tietoa yiquan-harjoituksista

Tuishou ja pariharjoittelu

Syventävät harjoitteet ja pariharjoittelu tukee kaikkien lajien osalta harjoittelun etenemistä, oman kehon tuntemusta ja omaan voimankäyttöön sekä kehon asentoon tutustumista. Edetessään pariharjoittelussa harjoittelija voi osallistua tuishou-harjoitteluun, joka on tarkoitettu jo pidempään lajeja harjoitelleille.

Kehonhuolto

Kaikille Sanbaon treenaajille yhteinen harjoitus, jossa treenataan lajejamme tukevia harjoitteita. Teemme toisaalta erilaisia lihas- ja kehonhuoltoon liittyviä harjoituksia sekä toisaalta kehon sisäistä rakennetta ja mekaniikkaa syventäviä harjoitteita. 

Tietoa kehonhuolto-harjoituksista