Qigong (chikung)- harjoitusten sisältöä

Harjoittelemme traditionaalista qigongia ja modernimpaa terveys qigongia, jonka sarjat perustuvat vanhoihin traditionaalisiin sarjoihin.

Qigong-harjoitukset sisältävät elinvoimaa lisääviä harjoitteita, jotka rentouttavat, purkavat stressiä ja jännityksiä sekä tuovat mukavaa oloa. Rauhalliset, pehmeät ja hitaat liikkeet sopivat kaikille kunto- ja ikäluokille ylläpitäen terveyttä ja hyvinvointia.

  • Kehon availua ja rentouttamista, kehon optimaalisen asennon etsimistä ja tasapainoisen asennon harjoittelua, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, juurtumista, qin kierrätystä ja mielikuva- sekä keskittymisharjoituksia.
  • Taojoogaharjoituksia kuten sisäinen hymykuusi parantavaa ääntä ja liikettä, viiden elementin qigong, viiden eläimen leikki, meridiaanivenytykset.
  • Qigongin viiteen tukipilariin liittyviä harjoituksia (swaishou – käsien heiluttelu, zhan zhuang seisomisharjoittelu, sebone ruyashi selkärangan liikkuvuusharjoitukset, itsehoito- ja hierontasarjoja, rentoutusharjoituksia yms.).
  • Erilaisia qigong-sarjoja kuten viiden eläimen leikki eli Wu Qin Xi, Ba Duan Jin eli kahdeksanosainen brokadisilkkisarja, Yi Jin Jing eli lihaksia ja jänteitä muokkaava klassikko, Xiang gong eli Tuoksu-sarjat, Kilpikonna-käärme -sarja, Kolmen ympyrän harjoitus, Podong gong, Lingyangong, taijiqigong-sarjoja.
  • Terveys Qigong (Health Qigong, Jian Shen Qiogng) -sarjoja harjoitellaan omalla harjoitusvuorollaan sunnuntaisin ja viikonlopun workshopeissa sekä erikoistreeneissä.
  • Harjoitusten päivät ja kellonajat ovat Harjoitusajat-sivulla.