Qigong peruskurssi

Qigong (chikung, ch’i kung) peruskurssi

 • Aloitus: to 18.1.2018 klo 19.00 
 • Kesto: 18.1.-17.5.2018
 • Aika: torstaisin klo 19.00-20.10
 • Paikka: Setlementti Louhelan liikuntasali, Louhelankuja 1, Järvenpää (kuvassa oikeanpuoleinen valkoinen rakennus)
 • Hinta: 95 euroa (samalla kurssimaksulla on mahdollista osallistua saman kauden aikana kaikille alkaville peruskursseillemme sekä sunnuntain Terveys Qigong ja kehonhuoltoharjoituksiin. Ensimmäinen kerta on maksuton.
 • Ohjaaja: Elisa Vuorenmaa ja seuran muut ohjaajat
 • Ilmoittautuminen: Peruskurssille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Voit kuitenkin halutessasi jättää jo ennakkoilmoittautumisesi kurssille myClub-ohjelman kautta.

Peruskurssilla teemme

 • Peruskurssilla keskitymme qigongin perusteisiin; opettelemme kehon hyvän linjauksen, keskilinjan, koko kehon liikkeen, hengityksen yhdistämisen liikkeeseen, mielen hiljentämisen ja tietoisen liikkeen perusteita monipuolisilla harjoituksilla.
 • Kehoa avaavia, jännityksiä ja stressiä poistavia sekä rentouttavia liikkeitä ja hengitysharjoituksia, kehon asennon tiedostamiseen tähtääviä harjoituksia, qigong, taojooga ja taijiqigong -harjoituksia.
 • Ohjelmassa mm. swaishou-harjoituksia, san yuan, podongong, linyang gong, käärme ja kilpikonna -harjoitukset, itsehoitosarjoja, sebone ruyashi -selkärankaharjoituksia, qigongin zhang zhuang -seisomisharjoituksia.

Terveys Qigong ja kehonhuolto -harjoituksen sunnuntaisin

 • Peruskurssille osallistuva voi osallistua myös halutessaan Terveys Qigongin sunnuntain harjoituksiin. Harjoitukset pidetään su klo 20.00-21.00 Järvenpään yhteiskoululla, osoitteessa Urheilukatu 7-9 (sali 2, sisäänkäynti Urheilukadun puolelta, oikeanpuoleinen metalliovi).
 • Sunnuntain harjoitukset aloitetaan kaikille seuramme jäsenille avoimella harjoituksella Kehon sisäinen mekaniikka ja kehonhuolto klo 19.00-20.00. Tämä harjoitus tukee lajiemme harjoittelua. Peruskurssilaiset voivat myös halutessaan osallistua pelkästään tähän harjoitukseen. Osoite ja sali on sama kuin terveys qiqong -harjoituksissa. Kts. tarkemmat ohjeet kohdasta Harjoitusajat ja -sisällöt.
 • Peruskurssille tulija voi osallistua myös pelkästään Terveys Qigong -harjoituksiin, mikäli torstain peruskurssiaika ei hänelle sovi. Hinta on kaikissa tapauksissa sama 95 euroa (kaikki yhteensä), osallistui harjoittelija joko molempiin päiviin, kaikille peruskursseille tai pelkästään joko torstain tai sunnuntain harjoituksiin.

 Mitä qigong on?

Qigong (chikung) on monipuolista kehon ja mielen harjoittelua. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta, sillä yksinkertaiset ja kiireettömät liikkeet tehdään hitaasti omaa kehoa kuunnellen ja ääriasentoja välttäen.

Rauhalliset toistot vaativat keskittymistä ja palkitsevat nopeasti rentoudella ja hyvällä ololla. Qigong-harjoittelun tärkeimmät elementit ovat rentoutuminen, hengitys, keskittyminen ja oikea kehon käyttö liikkeen tai liikkumattomuuden kautta.

Esimerkkejä qigong-tunnin harjoituksista

Qigongin perusharjoituksiin kuuluu mm. kehon availua aaltomaisin heilutuksin, keinutuksin ja rarvistuksin. Selkärangan liikkuvuuteen kiinnitetään erityisesti huomiota ja erilaiset aaltomaiset liikkeet availevat pehmeästi selkärankaa. Videoilla Tarmo Hakkarainen näyttää mallia.