QIGONGIN ALOITTELIJOIDEN HARJOITUKSET KEVÄÄLLÄ 2023

  • Hinta: 70 euroa (samalla maksulla on mahdollista osallistua saman kauden aikana kaikkiin seuramme aloittelijoiden harjoituksiin). Ensimmäinen kerta on maksuton.
  • Ohjaaja: Elisa Vuorenmaa ja Sari Wiklund, seuran muut ohjaajat

ALOITTELIJOIDEN HARJOITUKSET torstai klo 19.00-20.10

Sekä aloittelijat että jatkajat käyvät samassa harjoituksessa. Harjoitus on hyvin yksilöllinen eli jokainen harjoittelee oman tasonsa mukaan.

  • Monipuolisia qigong-harjoituksia kaikentasoisille harjoittelijoille ikään tai kuntoon katsomatta. 
  • Harjoitus sopii aloittelijasta pitkään harjoitelleille ja etenemistahti on rauhallinen ja hidas.
  • Katso sisällöt Harjoitusten sisällöt -sivulta ja Qigong-peruskurssi-sivulta.
  • Qigong-harjoitttelijat voivat halutessaan osallistua sunnuntain taijin aloittelijoiden harjoituksiin klo 19-20, jossa opetellaan lyhyt 10 liikkeen taiji sarja, Harjoituksissa keskitytään etenkin lajiemme perusteisiin harjoituksessa. Harjoittelijat voivat osallistua myös keskiviikon taijin alkeisryhmään, jossa käydään läpi samoja asioita.

LAUANTAIN JA/TAI SUNNUNTAIN HARJOITUKSET klo 20.00 – 21.00

MEDITAATIO-WORKSHOP

Mitä qigong on?

Qigong (chikung) on monipuolista kehon ja mielen harjoittelua. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta, sillä yksinkertaiset ja kiireettömät liikkeet tehdään hitaasti omaa kehoa kuunnellen ja ääriasentoja välttäen. Harjoituksia voi säätää oman kunnon ja liikkuvuuden mukaan ja kaikentasoiset harjoittelijat voivat olla samalla tunnilla, koska jokainen voi tehdä harjoitusta omalta tasoltaan.

Qigongin ydin on harjoituksen syventäminen, mielen hiljaisuuden tavoittaminen liikkeen ja liikkumattomuuden kautta sekä kehon energiakanavien virtauksen avaaminen sekä tehostaminen, jotta energia eli qi pääsee esteettä viraamaan kehossamme. Tämä tuottaa harjoittelijalle harmonisen ja tasapainoisen kehon, hengityksen ja mielen kokonaisuuden. Qigong on myös terveyttä edistävä ja ylläpitävä harjoitus ja tunneilla harjoitellaan myös qigongiin liittyvää kehonkäsittelyä.

Rauhalliset toistot vaativat keskittymistä ja palkitsevat nopeasti rentoudella ja hyvällä ololla. Qigong-harjoittelun tärkeimmät elementit ovat rentoutuminen, hengitys, keskittyminen ja oikea kehon käyttö liikkeen tai liikkumattomuuden kautta.

Esimerkkejä qigong-tunnin harjoituksista

Qigongin perusharjoituksiin kuuluu mm. kehon availua aaltomaisin heilutuksin, keinutuksin ja rarvistuksin. Selkärangan liikkuvuuteen kiinnitetään erityisesti huomiota ja erilaiset aaltomaiset liikkeet availevat pehmeästi selkärankaa. Videoilla Tarmo Hakkarainen näyttää mallia.