Sanbao Järvenpää ry. – Kolme Aarrettasanbao21

Sanbao Järvenpää ry. tarjoaa jäsenilleen kiinalaisten terveysliikuntalajien taijin, qigongin ja yiquanin  sekä myös asahin harjoitusmahdollisuuden Järvenpäässä. Lajit sopivat kaiken kuntoisille ikään ja terveyteen katsomatta.

Sanbao Järvenpää ry. on voittoa tavoittelematon urheiluseura ja se on perustettu marraskuussa 2013. Seura toimi aiemmin Sandokai ry:n taijiquan-alajaostona 1990 luvun lopusta alkaen. Seuran toiminta on alkanut jo vuonna 1989, jolloin aktiivijäsenet ja ohjaajat toimivat Järvenpään Naisvoimistelijoiden alaisuudessa. Joten seuralla on jo pitkä perinne kiinalaisten lajien ohjauksesta ja harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta Järvenpäässä ja lähialueilla.

Sanbao tarkoittaa Kolme Aarretta. Tämä voidaan tulkita useammalla eri tavalla riippuen taustafilosofiasta. Kolme aarretta ovat perinteisen kiinalaisen lääketieteen termejä, jotka ovat ihmisen kolme energian laatua nimiltään Jing, Qi ja Shen. Se voidaan tulkita myös kolmeksi hyveeksi. Useissa yhteyksissä se tarkoittaa kolmiyhteyttä Taivas, Maa ja Ihminen, jossa ihminen toimii taivaan ja maan kohtauspisteessä, taivaan ja maan välissä ja niiden molempien vaikutuspiirissä. 

Sanbao eli kolme aarretta kuvaa erinomaisesti seuramme kolmea kiinalaista lajia, jotka ovat taiji, qigong ja yiquan. Kolme kiinalaista lajiamme ovat kolme kiinalaista aarretta.